Боядисване на кожа

Боядисването на кожа е процес за възстановяване на оригиналния цвят и структура на салона или волана без да се налага претапициране. Придава перфектна визия без опасност от изцапване, лепнене, износване и всякакви дефекти. Професионалните материали, които използваме позволяват да дадем  2 години гаранция за извършените в Cosmos Detailing Garage услуги. 

Боядисване и възстановяване на кожа

Чрез патентована технология за тониране на цветове и многослойно нанасяне на течен каучук  – постигаме перфектни резултати. Връщаме перфектния вид на кожата, без да се налагат скъпо струващи интервенции от тапицер – подмяна на кожа и конци.

Експерт, който боядисва кожата на кола

При кожи с цепнатини и напуквания се налага интервения със специални запълващи грундове. Подготовката преди процеса на боядисване е решаваща за перфектния вид. Използването на лакове предназначени за автомобилни салони придават висока защита от износване и протриване. Боядисването на кожа възстановява фабричния вид на автомобила.

Високо качество и гаранция от 2 години

Негорими материали с висока износоустойчивост

Без опасност от пренасяне на боята върху дрехи и ръце

Боядисани или чисто нови кожени елементи се третират с допълнителен слой лак. Тази процедура удължава живота на кожата два пъти и я предпазва от износване. Позволява изключително лесно почистване от бъдещи замърсявания, има антистатичен ефект и предпазва цвета от избледняване.

Какъв е процесът?

 

Боядисването на кожени седалки е специален процес, при който се възстановява цвета и качествата на кожата. Ето някои стъпки, които трябва да бъдат спазени:

 

 • Почистване на седалките. Използвайки мека кърпа и специален почистващ препарат за кожа, за да се отстрани прахта и мръсотията от повърхността на кожата. След като се уверим, че седалките са напълно сухи, продължаваме с процеса.
 • Избираме боя за кожата. Използваме висококачествена боя за кожа, която се тонира по оригиналния цвят на седалките за максимално добър ефект.
 • Кожата се обезмаслява и следва нанасяне на боята. Използвайки специализиран бояджийски пистолет се нанася тънък слой боя.
 • След като боята изсъхне добре, може процеса с боядисване да се повтори, ако резултатът не е безупречен. След постигане на перфектен вид се преминава към следваща стъпка
 • Прилага се защитен слой. След като боята е изсъхнала, можете да се нанесе защитен слой върху кожата на седалките, за да я предпазим от износване и замърсяване. Използват се специални препарати за импрегнация и защита на кожа.

След като завършат тези стъпки, ще можете да се наслаждавате на обновените си кожени седалки и салон. 

Кои фактори влияят на боядисването на кожа?

 

Преди да боядисате кожените си седалки, е важно да вземете под внимание някои други фактори, които могат да повлияят на резултата на процеса:

 

 • Проверете състоянието на кожата. Ако кожата на седалките е много износена или протрита, то боядисването може да не доведе до желания резултат. В този случай, може да е по-добре да претапицирате седалките, вместо да ги боядисвате.
 • Изберете правилната боя за кожа. Внимавайте да изберете правилната боя за кожа, която ще използвате. Не всички бои за кожа са съвместими с всички видове кожа, така че е важно да изберете боя, която е предназначена за типа кожа на вашите седалки.
 • Тествайте боята на малка част от кожата. Преди да започнете да боядисвате цялата повърхност на кожата. Тествайте боята на малка и невидима част от седалките, за да видите дали ще има някаква реакция или промяна в цвета на кожата.
 • Подгответе повърхността. Преди да започнете да боядисвате, уверете се, че повърхността е добре обезмаслена и почистена.

След като сте взели предвид тези фактори и сте подготвили всичко необходимо, можете да започнете да боядисвате кожените си седалки.

Защо да се доверим на специалисти?

 

Има няколко причини да се доверите на специалисти, когато става дума за боядисване на кожени седалки:

 

 1. Професионалните бояджии имат опит и знания за правилното боядисване на кожени седалки. Те знаят как да подберат правилната боя за вида кожа на седалките ви, как да избегнат проблеми като напукване и обезцветяване на кожата, как да решат евентуални проблеми по време на процеса на боядисване.
 2. Професионалните бояджии разполагат с необходимите инструменти и оборудване за боядисване на кожа. Те използват висококачествени бои и препарати, които не само ще подобрят външния вид на седалките ви, но и ще продължат живота на кожата.
 3. При боядисването на кожени седалки от професионалисти имате гаранция за качеството на услугата. В случай на недостатъци или проблеми след процеса на боядисване, специалистите ще бъдат отговорни да ги отстранят без допълнителни разходи за вас.
 4. Накрая, ако имате ценни кожени седалки е по-добре да се доверите на професионални бояджии, за да не рискувате да ги повредите или да ги обезцветите.

Въпреки че самостоятелното боядисване на кожени седалки може да е възможно, е важно да знаете как да го направите правилно, за да избегнете нежелани резултати. Ако нямате опит или не сте сигурни във вашите умения, то е по-добре да потърсите професионална помощ.

 

Препоръчваме да се почиства коженият салон на автомобил редовно, за да се запази в добро състояние и да се предотвратят появата на замърсявания и дехидратация. Това ще предпази седалките от обезцветяване, напукване и протриване на кожата.