Пастиране

Пастиране или корекцията на лака е процес на трайно премахване на повърхностни драскотини, следи от холограми, зацапване, петна и други несъвършенства в боята на вашия автомобил. Това е сигурен начин да върнете цвета към оригиналния му блясък!

По време на пастиране, ние отрязваме от повърхностния слой на лака с дебелина до няколко микрона, за да го направим възможно най-гладък и лъскав.

Кога колата се нуждае от пастиране?

Ако автомобилът ви не изглежда лъскав или забелязвате драскотини, които влияят на цялостния вид, може да помислите за корекция на лака. Нормално е цветът да е по-малко жив с течение на времето. Износването е нормално – дори автомивките могат да допринесат за това. 
Ние можем да помогнем колата ви да изглежда отново ярка и лъскава – като нова!

 Често пъти са необходими няколко етапа на полиране, за да се постигне пълна корекция. Първият етап е най-абразивен, а последният е много фин . По-дълбоките драскотини се отстраняват в първия етап на пастиране и след това се отстраняват по-леките повърхностни ожулвания. Последният етап е полиране – така придаваме допълнителен блясък и дълбочина на цвета.

Единственият сигурен начин да премахнете несъвършенствата в боята на вашия автомобил е с процеса на пастиране на боята, една от нашите специалности в Cosmos Detailing Garage. Корекцията на боята включва използването на богат набор от машини, полиращи пасти и гъби. Напълно коригирано превозно средство, когато се гледа на пряка слънчева светлина, ще показва само истински отражения и няма да се виждат с невъоръжено око никакви холограми, драскотини или петна.

Детайлно почистване на екстериора

Постоянен контрол при процеса на пастиране

Корекция на лака до максимално перфектен вид на лака 

Обезмасляване и подготовка за защитно покритие

Пастиране на автомобил

от 350лв

Този пакет включва:

Детайлно измиване на екстериора

Премахване на всякакъв вид замърсявания 

Облепяне на гумени уплътнения, пластмаса и стъкла

Пастиране и полиране до постигане на оптимален ефект без да застрашаваме структурата на лаковото покритие

Обезмасляване и подготовка за защитно покритие 

Какъв е процесът?

 

Пастирането на автомобил е процес на отстраняване на малки драскотини, петна, неравности и други несъвършенства от лаковото покритие, като се използва специално предназначена за целта абразивна паста, пад и полираща машина. Този процес ще доведе до значително подобряване на външния вид на автомобила и ще му придаде блясък и дълбочина на цвета.
Важна част от пастирането е да се подберат правилен набор от полиращи гъби, пасти и подгохдяща машина в зависимост от състоянието на автомобила и типа на лака и боята.

 

Процесът на полиране на автомобил може да варира в зависимост от конкретните условия и цели на собственика или специалистите, които извършват услугата. Общо взето, процесът на полиране на автомобил включва следните стъпки:

 

Подготовка на автомобила – преди да започнете процеса на пастиране е важно автомобилът да бъде измит в дълбочина. Трябва да бъдат отстранени всички видове замърсявания като асфалтови налепи, насекоми, кал, прах и тн. Процесът има етап на предизмиване, основно измиване, ръчно почистване с клей бар и подсушаване

 

Оценка на състоянието на боята – след подготовката на автомобила, трябва да се извърши детайлна оценка на състоянието на боята. Това включва проверка за наличието на драскотини, петна, неравности и други несъвършенства, които могат да бъдат отстранени. Измерва се дебелината на лака, за прецизна корекция.

 

Избор на правилната полираща паста – в зависимост от състоянието на боята, трябва да се избере правилната абразивна паста за полиране. Съществуват различни видове комбинации от пасти и гъби, които се различават по степента на абразивността и са подходящи за различни типове боя.

 

Полиране с полираща машина – след като е избрана правилната комбинация от паста и гъба, може да се започне процесът на пастиране с машина. Полиращата машина работи с висока скорост и със специални движения, които позволяват на пастата да отстрани несъвършенствата от лаковото поритие.

 

Проверка на повърхността – след като е завършен процесът на пастиране, е важно да се обезмасли провери резултатът. Ако състоянието на боята все още не е на оптимално ниво, може етапът на пастиране да бъде повторен, ако дебелината на лака го позволява. След това, автомобилът трябва да бъде измит и подсушен внимателно.

 

Нанасяне на защитен слой – след като се постигне задоволителен резултат, е важно да се нанесе защитен слой, който да запази блясъка на боята за по-дълго време. Това може да бъде керамично покритие или защитно фолио, като те предлагат дълготрайна защита на боята от ултравиолетовите лъчи, всякакви видове замърсявания, малки драскотини и агресивни препарати.

 

Ако не сте сигурни в своите умения, може да бъде по-добре да потърсите помощ от професионален център за полиране на автомобили.

 

Професионални стандарти – ако решите да използвате услугите на професионално студио, като Cosmos detailing Garage, ние ще следваме строги стандарти за полиране и използваме  най-добрите пасти и оборудване за постигане на най-добрия резултат.

Ръчно пастиране

Най-традиционният начин за пастиране на автомобили и включва ръчно нанасяне на полиращ препарат с помощта на мека кърпа или полираща гъба, последвано от ръчно полиране на повърхността на автомобила.

Машинно пастиране

Процесът на машинно пастиране на автомобила с помощта на специална полираща машина. Тези машини използват ротационни или ексцентрични движения с високи обороти, за да полират повърхността на автомобила. Този метод определено е много по-ефективен и резултът е по-качествен от ръчното полиране.

Предимствата на Cosmos Garage

 

Ето някои от предимствата на използването на професионално студио за полиране на автомобили:

 

Качествено полиране – Професионалните студия за полиране на автомобили използват специални полиращи продукти, оборудване и техники, които могат да осигурят по-добро и по-ефективно пастиране на повърхността на автомобила. Това може да доведе до постигане на по-голям блясък и по-гладка повърхност на лаковото покритие.

 

Спестяване на време и усилия – Професионалните студия за пастиране на автомобили имат опитни и обучени специалисти, които могат да завършат процеса на полиране по-бързо и по-ефективно. Това може да спести време и усилия за собственика на автомобила.

 

Подобряване на външния вид на автомобила – Професионалното пастиране ще подобри външния вид на автомобила, като осигури по-голям блясък и по-гладка повърхност на боята. Това може да направи автомобила да изглежда като нов.

 

Защита на боята – Защитните покрития на автомобила след пастиране, може да помогне за защита на боята от вредните въздействия на околната среда, като например UV лъчите, киселинни дъждове и замърсявания. Това може да продължи живота на боята на автомобила.

 

Повишена стойност на автомобила – Автомобилите, които са полирани професионално, обикновено имат по-висока стойност при продажба, отколкото тези, които не са. Това може да бъде полезно за собственика на автомобила, който иска да продаде автомобила си в бъдеще.

Гаранция за качество – Нашето студио гарантира за качеството на свършената от нас работо. Това дава спокойствие на собствениците на автомобили, че колата им е в собри ръце.

МашиниСтудиото ни разполага с водещи световни марки за пастиране и полиране като Rupes, Flex и др.
Видове пастиРаботим само с най-висок клас абразивни пасти като ги подбираме според ситуацията и вида лаково покритие. Част от марките с които работим 3D, Coch chemie, Angel wax и други.
Технологично времеЗа цялостно пастиране на автомобил стандратно ни отнема около 24 работни часа, като допълнителни интервенции, като нанасяне на керамично покритие или защита с PPF Фолио могат да удължат времето за изпълнение.
ЕтапиПроцедурата включва детайлно измиване, деконтаминация, пастиране, полиране и обезмасляване.
Колко дълготраен е ефектът от пастиране на кола?

При пастиране на автомобил се отнема микрони от нарушеното лаково покритие до достигане на здраво такова. Правилната комбинация на машини, падове, абразивни пасти и техники на работа правят този процес прецизен. Ето защо боята на автомобила, след тази процедура ,изглежда като нова, а понякога дори и по-добре!

 

Въпреки това, е важно да се има предвид, че полирането на автомобила не е перманентно решение за защита на боята. Времето, което ефектът ще продължи, зависи от множество фактори, и е необходимо да се поддържа редовна грижа за автомобила, за да се запази неговият блясък и външен вид. Ето защо ние от Cosmos Detailing Garage силно препоръчваме боята да бъде защитена с Нано Керамично покритие или PPF Фолио.

Извършвате ли услугата на адрес?

Да, някои услуги могат да бъдат извършени на адрес на клиента в София и околията. Две важни условия са превозното средство да бъде добре измито и да бъде в закрито пространство (Гараж, хале, шоурум и тн.)

 

Услута е насочена предимно към корпоративни клиенти, търговци на автомобили или за специализирана техника, която не позволява лесното транспортиране до нашето студио.

Каква е цената за цялостно пастиране на лек автомобил?

Цената зависи от големината и най-вече от състоянието на лаковото покритие на колата. За точна оферта е необходимо да направим безплатен оглед на автомобила, като след това можем да дадем точна цена и срок за изпълнение.