Защитни фолиа

Защитното фолио (PPF)  на боята е съвременно чудо. Това е тънък, но изключително издръжлив полиуретанов филм, който е най-добрият защитен слой. Той не само запазва прозрачното покритие на вашия автомобил от химикали, излагане на UV лъчи, киселинни дъждове, щети от клони и камъчета. Това е 100% защита за автомобила и може да Ви спести скъпо струващи процедури по пребоядисване на детайли.

Защо да изберем защитно фолио?

Защитните фолиа (PPF) са хидрофобни, като отблъскват вода и други течности от повърхността на вашия автомобил. Това означава, че колата ви остава по-чиста за по-дълго, като същевременно намалява риска от всякакви дългосрочни щети поради замърсяване.

Филмът за защита на боята осигурява най-сигурната защита между повърхността на вашия автомобил и камъчета, пръчки и други отломки. С 5 или 10 години гаранция (в зависимост от вашия избор на фолио), можете да сте сигурни, че защитното фолио за боята, инсталирано от Cosmos Detailing Garage, ще накара автомобила ви да изглежда свеж и безупречен по-дълго от другите видове защита на боята.

 

Устойчив на киселини и алкални препарати, насекоми и птичи изпражнения 

Предпазва боята от киселинни дъждове, минерални отлагания, петна от мека и твърда вода

Предпазва от удари на малки камъни, чакъл, клони на дървета и други твърди предмети

Защитното фолио се самовъзстановява от надрасквания и е със живот 10+ години

Повечето от нашите филми са компютърно изрязани, за да осигурят перфектно прилягане. Това означава перфектно пасване и завършване всеки път за всяко превозно средство.

Това е уникално покритие за вашия автомобил, което създава върховна защита. Изключителната оптична чистота и прозрачност на защитното фолио го прави почти невъзможно за откриване. 

Какво е PPF?

 

PPF (Polymer Paint Protection Film) е полиуретаново фолио, което се поставя върху боята на автомобила, за да я предпази от драскотини, камъни, сол, насекоми и други външни влияния. Ето някои от основните ползи от използването на PPF:

 

 • Предпазва боята – PPF защитното фолио предпазва боята на автомобила от драскотини, камъни и други външни влияния, като по този начин запазва високото качество на външния вид на автомобила и му осигурява по-дълготрайна защита.
 • Лесно почистване – PPF фолиото прави почистването на автомобила по-лесно и по-бързо. Той предотвратява задържането на мръсотия, сол, насекоми и други външни замърсявания на повърхността на боята на автомобила, като по този начин прави почистването много по-бързо и по-лесно.
 • По-висока стойност на автомобила – като предпазва боята на автомобила от драскотини и други външни влияния, PPF защитното фолио прави автомобила по-дълготрайен и му осигурява по-висока стойност при продажба или размяна.
 • Лесно премахване – PPF защитното фолио може да се лесно премахне без да оставя следи или да повреди боята на автомобила.
 • Лесен за поддръжка – PPF защитното фолио не изисква специална поддръжка, за да запази своите ползи. Той е лесен за почистване и може да се поднови или замени при нужда.
 • Визуален ефект – PPF защитното фолио може да има матов или бляскав ефект в зависимост от предпочитанията на собственика на автомобила. Това може да допринесе за по-атрактивен външен вид на автомобила и да го направи да изглежда нов и свеж.

Как се монтира защитно фолио?

 

Монтажът на защитно PPF (полиуретаново фолио) за автомобили обикновено се извършва от професионален автомобилен тунинг център или специализиран сервиз.

 

Ето основните стъпки, които се следват по време на монтажа на PPF защитното фолио:

 

 • Подготовка на автомобила – преди монтажа, автомобилът трябва да се измие и изсуши. Всякакви драскотини, дефекти и замърсявания по повърхността на боята трябва да се отстранят преди монтажа.
 • Изрязване на PPF фолиото – PPF фолиото се изрязва на специален софтуер по формата на детайла, който трябва да се защити.
 • Монтаж на фолиото – след като е изрязано, фолиото се монтира внимателно върху повърхността на автомобила. Важно е да се избегне образуването на балончета или неравности по време на залепването на фолиото.
 • Финален щрих – след като фолиото е монтирано върху повърхността на автомобила, се извършва финален преглед, за да се уверим, че всичко е поставено правилно.

 

След монтажа на PPF защитното фолио, автомобилът трябва да се остави да изсъхне за няколко часа преди да бъде използван. PPF фолиото ще предостави допълнителна защита на боята на автомобила срещу драскотини, удари и други външни влияния.

 

Монтажът на PPF защитното фолио може да бъде доста технически сложен процес и е важно да се извършва от квалифицирани и опитни професионалисти, за да се избегнат грешки и проблеми.

 

Какви грешки могат да се допуснат?

 

Ето някои от грешките, които може да се случат по време на монтажа на PPF защитното фолио:

 

 • Неравности – по време на прилагането на фолиото може да се образуват балончета или неравности, които ще намалят ефекта на защитата.
 • Лепене – фолиото може да се залепи за себе си, вместо за повърхността на автомобила, което ще доведе до лош резултат.
 • Разтягане – прилагането на прекалено голямо напрежение по време на монтажа може да доведе до разтягане на фолиото, което ще доведе до негово повреждане и ще намали ефекта на защитата.
 • Лепене на грешни места – ако фолиото се залепи на грешните места по повърхността на автомобила, то ще доведе до неравности и ще намали ефекта на защитата.
 • Необходимост от повторен монтаж – ако монтажът на PPF защитното фолио не се извърши правилно, може да се наложи да се повтори процесът, което ще увеличи разходите и ще отнеме време.

 

Всички тези грешки могат да намалят ефекта на защитата на PPF фолиото и да доведат до неудовлетворителен резултат.