Много хора не са запознати, че могат да не дават огромни суми пари за препарати за почистване на гуми. Ние от CosmosGarage ще ви кажем как да си направите собствен препарат за губи, използвайки подръчни съставки. Следвайте следната „рецепта“.

 

Съставки за препарат за гуми:

  • 1/2 чаша бял оцет
  • 1/2 чаша вода
  • 1 супена лъжица глицерин
  • 1-2 супени лъжици течен сапун
  • 5-10 капки етерично масло по избор (например лимоново или лавандулово масло) – опционално

Каква е процедурата след това?

 

Вземете съд с добра вместимост и смесете в него бял оцет и вода. Разбъркайте добре, за да се разтвори оцетът във водата. Добавете глицерина в сместа и продължете да разбърквате, за да се разпредели равномерно. Ако желаете да добавите аромат, можете да се добавят няколко капки от предпочитаното етерично масло. Това ще придаде приятен аромат на препарата за гуми.

 

Накрая, добавете течния сапун и разбъркайте отново, за да се смесят всички съставки. Прехвърлете получената смес във флакон или съд с добра запечатваемост, който можете да използвате за съхранение.

 

За да използвате препарата за гуми, нанесете малко количество от сместа върху чиста кърпа или гъба и втрийте върху повърхността на гумите. Разнесете равномерно и изчакайте да изсъхне. Това ще придаде блясък и защита на гумите, като същевременно ще предпази от стареене и окисляване. За по-дълготраен ефект нанесете продукта на суха повърхност.

 

Важно е да направите предварителна проверка върху малка и незабележима част от гумата, за да се уверите, че препаратът не предизвиква нежелани ефекти или повреди.

 

Нямате време да си правите препарат за гуми в домашни условия и търсите най-доброто почистване? Свържете се с нас и запазете час за професионален детайлинг.