За да пастирате фаровете на автомобила си сами, можете да следвате следните стъпки:

 

Подготвяне на фаровете: Измийте фаровете с вода и мек почистващ продукт, за да премахнете мръсотията и налепналите замърсявания. Уверете се, че фаровете са сухи преди да продължите.

 

Подгответе повърхността на фаровете като, можете да използвате водна шкурка в зависимост от състоянието на фара (например от P600 до P3000). Леко натопете шкурката и работете с нея внимателно върху фаровете с кръгови движения. Това ще помогне да се премахне драскотини, оксидация или петна от повърхността на фаровете. Използвайте последователните видове шкурка като завършите с Р3000 (например Р600, Р800, Р1000….Р3000)

 

Нанесете пастиращ продукт: Използвайте специализирана паста за фарове, която може да се намери на пазара. Нанесете го на чиста и суха кърпа или гъба и равномерно го разнесете върху фаровете. Работете внимателно, като използвате кръгови движения, за да гарантирате равномерно покритие на повърхността.

 

Полирайте фаровете: След като е приключил процеса по пастиране използвайте чиста и мека кърпа или полираща гъба както и по-финно абразивна паста, за да полирате фаровете. Направете кръгови движения, за да разнесете пастата  добре. Това ще помогне да се постигне блясък и да се премахнат дребни драскотини или несъвършенства.

 

Нанесете защитителен слой: След като сте завършили с пастирането и полирането на фаровете, препоръчително е да нанесете защитителен слой. Можете да използвате UV защитен лак, керамично покритие или защитно PPF фолио, което ще предпази фаровете от оксидация, драскотини, удари от камъчета и допълнителна повреда от UV лъчите.

 

Важно е да имате предвид, че пастирането на фаровете може да изисква време и търпение, особено при по-стари фарове със значителна оксидация или повреди. Ако не сте сигурни или нямате опит в тази област, може да бъде полезно да потърсите помощ от професионално детайлинг студио